Frank Langella tilbakeviser påstanden om uakseptabel oppførsel etter Netflix-avfyring – frist


Redaktørens notat: 13. april, Frist brøt historien at Frank Langella hadde fått sparken som hovedrollen i Netflix-serien The Fall of the House of Usher etter en etterforskning av en angivelig uakseptabel oppførsel på settet, inkludert seksuell trakassering mot en skuespillerinne. På den tiden kontaktet vi den Oscar-nominerte skuespilleren for kommentar. Her er hans reaksjon på oppsigelsen, skrevet som gjestespalte.

Jeg har blitt kansellert. Bare sånn.

I den økende galskapen som for tiden preger vår bransje, kunne jeg ikke ha forestilt meg at ordene collateral damage ville falle på mine skuldre. De har tatt med seg en vekt jeg ikke hadde forventet å bære i de siste tiårene av karrieren min. Og sammen med det har det kommet en uventet følelse av alvorlig fare.

14. april i år ble jeg sparket av Netflix for det de bestemte som uakseptabel oppførsel på settet. Mitt første instinkt var å klandre. Å slå ut og søke hevn. Jeg intervjuet kriseledere, tøffe tilkoblede advokater, de profesjonelt sympatiske til $800 per time. Gratis råd ble også tilbudt:

“Ikke spill offeret.” «Ikke saksøk. De vil grave i fortiden din.» “Skriv under NDA, ta pengene og løp.” «Gjør talkshowene. Vis anger; late som ydmykhet. Si at du har lært mye.»

Be om unnskyldning. Be om unnskyldning. Be om unnskyldning.

Jeg spilte hovedrollen som Roderick Usher i Edgar Allan Poes klassiker Fallet til House of Usher, modernisert som en serie på åtte episoder for Netflix. Det er en strålende rolle, og jeg hadde begynt å betrakte det som, mest sannsynlig, mitt siste hurra. Rart profetisk under de nåværende omstendighetene.

Den 25. mars i år fremførte jeg en kjærlighetsscene med skuespillerinnen som spilte min unge kone. Begge av oss var fullt påkledd. Jeg satt på en sofa, hun sto foran meg. Regissøren ringte cut. “Han berørte beinet mitt,” sa skuespillerinnen. “Det var ikke i blokkeringen.” Hun snudde seg og gikk av settet, etterfulgt av regissøren og intimitetskoordinatoren. Jeg forsøkte å følge etter, men ble bedt om å “gi henne litt plass.” Jeg ventet i omtrent en time, og ble deretter fortalt at hun ikke kom tilbake til settet og vi ble pakket inn.

Ikke lenge etter startet en etterforskning. Omtrent en uke senere ba Human Resources om å få snakke med meg på telefon. «Før kjærlighetsscenen begynte 25. mars,» sa spørsmålsstilleren, «foreslo vår intimitetskoordinator hvor dere begge skulle legge hendene. Det er blitt gjort oppmerksom på at du sa: ‘Dette er absurd!’» «Ja,» sa jeg, «det gjorde jeg. Og det tror jeg fortsatt.” Det var en kjærlighetsscene på kamera. Å lovfeste plassering av hender er etter min mening latterlig. Det undergraver instinkt og spontanitet. Mot slutten av samtalen vår foreslo hun at jeg ikke skulle kontakte den unge damen, intimitetskoordinatoren eller noen andre i selskapet. “Vi ønsker ikke å risikere gjengjeldelse,” sa hun. Da jeg nevnte at det absolutt ikke var min intensjon å… avbrøt hun meg høflig og sa: “Intensjonen er ikke vår bekymring. Netflix handler bare om innvirkning.»

Når du er hovedrolleinnehaver, krever det etter min mening at du går foran med et eksempel ved å holde stemningen lett og vennlig. Ikke desto mindre var dette noen av påstandene: 1. «Han fortalte en ufarlig vits. 2. «Noen ganger kalte han meg baby eller honning.» 3. “Han ville gitt meg en klem eller rørt ved skulderen min.”

“Du kan ikke gjøre det, Frank,” sa vår produsent. «Du kan ikke spøke. Du kan ikke komplimentere. Du kan ikke røre. Det er en ny ordre.”

Den 13. april dukket følgende element opp på TMZ: «Frank Langella har fått sparken av Netflix for å ha kjært en ung skuespillerinne mellom filmene og hun stormet av settet.» Det er beviselig usant. Det er en total løgn. Skuespillerinnen ble nevnt ved navn. Den samme unge kvinnen som hadde anklaget meg for å “røre benet hennes” på kameraet i kjærlighetsscenen. Dagen etter ble gjenstanden korrigert til å lese: “Frank Langella har ikke fått sparken, men er under etterforskning.” I denne versjonen ble skuespillerinnens navn slettet.

Den ettermiddagen fikk jeg sparken. Jeg ble ikke hørt med Netflix. Min forespørsel om å møte en-til-en med skuespillerinnen ble avvist. Regissørene og produsenten sluttet å svare på e-postene og telefonsamtalene mine. Innen 30 minutter etter at jeg skjøt, gikk det ut et brev til rollebesetningen og mannskapet, og en fullstendig pressemelding ble sendt umiddelbart. Mine representanter og jeg fikk ingen mulighet til å kommentere eller samarbeide om fortellingen.

Jeg kan ikke snakke om intensjonene til anklageren min eller Netflix, men innvirkningen på meg har vært uberegnelig. Jeg mistet en spennende del, sjansen til fremtidig inntjening, og kanskje står jeg overfor en del arbeidsledighet. Netflix sa opp meg etter tre måneders arbeid med bare tre uker igjen å filme, og jeg har ennå ikke fått full godtgjørelse for tjenestene mine. Det viktigste er at ryktet mitt har blitt svekket.

Disse indignitetene er, etter min mening, den virkelige definisjonen av uakseptabel oppførsel.

Avbryt kultur er antitesen til demokrati. Det hemmer samtale og debatt. Det begrenser vår evne til å lytte, megle og utveksle motsatte synspunkter. Mest tragisk er det at det tilintetgjør moralsk dømmekraft.

Dette er ikke rettferdig. Dette er ikke bare. Dette er ikke amerikansk.

Frank Langella

5. mai 2022