Hvordan fungerer billige mobiltelefonplaner som Mint Mobile?


Dette er et utdrag fra Dollar Scholar, Money-nyhetsbrevet der nyhetsredaktør Julia Glum lærer deg de moderne pengeleksjonene du TRENGER å vite. Ikke gå glipp av neste nummer! Meld deg på kl money.com/subscribe og bli med i fellesskapet vårt på 160 000+ lærde.


La meg fortelle deg den tragiske historien om min første mobiltelefon.

Jeg gikk i niende klasse, og telefonen min var en blå Sony Ericsson som mamma hadde skaffet meg kun for nødstilfeller. Jeg fikk ikke lov til å gi ut nummeret til venner, og jeg kunne ikke sende en tekstmelding på det, men jeg verdsatte det like mye… helt til jeg en dag ved lunsjen klemte det ned i lommen på ryggsekken ved siden av en Capri Sun Jeg hadde tenkt å drikke senere.

(Ser du hvor dette går?)

Timer senere åpnet jeg vesken min for å finne at Capri Sun hadde punktert, og etterlot en stående pool med juice der den dyrebare telefonen min fløt, død. Den hadde druknet.

Selv som tenåring som ikke betalte sine egne regninger, var jeg klar over de høye kostnadene ved å eie en mobiltelefon. Nå som jeg er eldre og skriver om penger til livets opphold, er jeg hyperbevisst. Så jeg ble nysgjerrig nylig da jeg hørte om alternative mobiltelefonleverandører som Visible og Mint Mobile som kan skryte av lavere priser.

Hvordan fungerer billige mobiltelefonabonnementer?

Jeg hoppet på et Google Meet med Visibles Jeremy Bolton for å få oversikt over landet. (Den Ryan Reynolds-eide Mint Mobile er sannsynligvis den mest kjente spilleren i dette området, men det ville ikke returnere e-postene mine.)

Bolton forklarte at trådløse tjenester som industri domineres av “de tre store”-operatørene: AT&T, Verizon og T-Mobile. Selskaper som Mint Mobile er det som kalles mobile virtuelle nettverksoperatører, eller MVNOer. MVNO-er leier tilgang til de tre store sine nettverk og tilbyr pakker som kunder som meg kan kjøpe.

Synlig bruker Verizons nettverk. Mint Mobile og Google Fi bruker stort sett T-Mobile, selv om Google Fi også bruker US Cellular.

Fordi de ikke trenger å betale for den samme infrastrukturen som de tre store gjør, kan disse leverandørene tilby billigere planer. Visible, som kaller seg ikke en MVNO, men en “heldigital trådløs operatør,” er 100 % online. Bolton sier det drar mye nytte av å slippe å, ​​for eksempel, ha lysene på i en haug med kjøpesenterbutikker.

“Når du utelukkende opererer digitalt, kan du ha en mer effektiv forretningsmodell, og du overfører disse besparelsene til kunden din,” sier han.

La oss kjøre tallene. En linje på AT&Ts ubegrensede startplan er $65 per måned. Visibles plan, som kommer med ubegrenset snakk, tekst og data, er $40 (eller mindre).

«Det er ingen beslutninger å ta. Vi har én enkelt plan, og alt er i den, så du trenger ikke å bekymre deg for minutter eller se på bruken din eller noe sånt, sier Bolton og legger til at skatter og avgifter er inkludert.

MVNO-tilbud er ofte forhåndsbetalte, noe som betyr at jeg betal regningen foran i begynnelsen av måneden i stedet for å bli belastet på slutten. Bolton sammenlignet det med Spotify eller Netflix, der “du betaler, og så kan du konsumere tjenestene deres i 30 dager, og på slutten av de 30 dagene kan du si: ‘Vil jeg gjøre dette igjen?'” Det er mer som en abonnementstjeneste enn en tradisjonell telefonkontrakt.

Denne strukturen betyr at jeg får det jeg betaler for – jeg vil ikke møte dyre overskuddsgebyrer, sier Eden Iscil, advokatfullmektig ved National Consumers League. Det betyr også at det er fleksibilitet til å bytte mellom planer avhengig av mine behov.

Iscil sier at på mange måter er disse tjenestene supermoderne.

Visible har en funksjon kalt Party Pay, for eksempel, som fungerer som en familieplan for å gi rabatter, men krever ikke at jeg er relatert til de andre brukerne. Synlig begrenser ikke hvor mange personer som kan være i en fest. Faktisk er det et Reddit-basert parti med mer enn 10 000 medlemmer, ingen av dem er ansvarlige for hverandres regninger.

MVNO-er er også generelt kompatible med forskjellige typer telefoner. Så lenge enheten min er ulåst, altså ikke knyttet til en operatør, er alt jeg trenger å gjøre å skaffe et SIM-kort (eller eSIM-kort). MVNO-er selger også telefoner selv med tradisjonelle avdragsbetalingsplaner og/eller kjøp nå, betal senere programmer som Affirm.

Hva er fangsten? Vel, på grunn av måten de er strukturert på, “tjenesten deres er til fritiden for de tre store,” sier Iscil. “Ofte, hvis du har en plan gjennom en MVNO, kan du bli nedprioritert hvis de opplever høy trafikk.”

Å bli nedprioritert = få lavere datahastigheter.

På grunn av dette er MVNO-er kanskje ikke bra for folk i landlige områder som ikke har pålitelig Wi-Fi-dekning eller bredbåndsaksess. Det kan bli veldig frustrerende veldig fort hvis jeg er avhengig av en hotspot for jobb eller skole og jeg har en MVNO som nedprioriterer meg i tider med overbelastning, reduserer hastigheten og hindrer meg i å fullføre oppgavene mine.

Annonser etter penger. Vi kan bli kompensert hvis du klikker på denne annonsen.AnnonseAds by Money ansvarsfraskrivelse

Du vet aldri når du kan finne deg selv økonomisk fastlåst – den gode nyheten er at du har alternativer.

Et personlig lån kan hjelpe deg med å redusere tap og komme tilbake på sporet. Klikk her for å utforske alternativene dine!

Søk i dag

Bunnlinjen

Alternative telefonleverandører jobber ved å leie nettverksfunksjoner fra større selskaper – vanligvis de tre store av AT&T, Verizon og T-Mobile. Dette betyr generelt billigere priser og fleksible planer. Men jeg må være kunnskapsrik på internett og villig til å drive forretninger digitalt… det er ingen telefonbutikk jeg kan gå inn i på vei hjem fra jobb hvis iPhonen min plutselig går i stå.

Den kanskje mest alvorlige ulempen er nedprioritering. Fordi disse mindre selskapene i hovedsak låner de større bedriftenes infrastruktur, er de de første til å gå når nettverk er overveldet av trafikk. jeg kan spare pengermen jeg kan ha tregere data noen ganger.

Iscil anbefaler å lese det som står med liten skrift før du registrerer deg for en MVNO.

“Det er definitivt autentisk – det er ikke som noe svindel eller svindel,” sier de. «Du vil få mobiltjeneste, men det er egentlig veldig brukerspesifikk om det er den rette planen for [you].”