Med «Tenor» signerer MB14 den første rollen han «drømmer om i ti år»


FILTEATER – MB14 vises for aller første gang på storskjerm i Tenor, av Claude Zidi Jr, på kino onsdag 4. mai. Med Michele Laroque ved sin side kommer han til å viske ut grensene mellom to musikalske stiler som alt motsetter seg: den rap og opera.

Avslørt i 2016 i Stemmenvdu vil uten tvil huske tiden hans på blinde auditions, der han dekket Coolios berømte tittel “Gangsta’s Paradise”. Videoen er lagt ut på kanalen YouTube av showet har over 89 millioner visninger. Allerede på den tiden kjente vi ulike påvirkninger i dette coveret vekslende beatbox, rap og noen meget velmestrede lyriske toner. Så han var den ideelle rekrutten til å spille Antoine, hovedpersonen til Tenor.

“Denne filmen er visittkortet mitt”

I film, jobber den unge mannen som sushibud. Denne jobben bringer ham til dørene til Opéra Garnier i Paris, for en ordre i navnet til Mme Loyseau (spilt av Michèle Laroque). En tidligere sanger som har blitt sanglærer, har hun gjort det til sin oppgave å gjøre Antoine til en stor tenor. Den unge parisiske forstadsmannen blir deretter fordypet i en borgerlig kultur fjernt fra rapkampene han regelmessig deltar i, og er overbevist om å følge en lyrisk utdannelse.

MB14 har ventet på denne første rollen i mer enn ti år. “Jeg kunne ikke drømme om en bedre start enn å spille en ung rapper”, forklarer han, intervjuet av Le HuffPost. «Jeg kjenner meg fullstendig igjen i denne blandingen av klassisk og urban musikk. Fremfor alt følte jeg meg nær karakteren min. Han er en fyr som er litt fortapt i livet sitt, og følsom, legger han til.

En krevende rolle, som krevde mye forarbeid. «Selv om jeg har erfaring som sanger, krever opera virkelig teknisk mestring som ikke lar seg improvisere. Vi må få lyden til å resonere for et helt rom på 2000 mennesker, forklarer han. Så for å nå disse ettertraktede tonene jobbet han med Caroline Fèvre, operasanger og vokaltrener. “Hun ga meg sangtimer tre eller fire ganger i uken, i to måneder, for å lære meg all vitenskapen som er spesifikk for denne disiplinen, spesielt plasseringen, strupehodet, resonatorene”, forklarer han.

Filmen av Claude Zidi Jr. markere for ham begynnelsen på en dobbeltkarriere, mellom kino og musikk. “De to utfyller hverandre fullstendig,” sier han. Det håper han også Tenor vil fremheve ferdighetene hans: «Denne filmen er virkelig mitt visittkort. Hvis jeg måtte introdusere meg selv for noen, ville jeg si ‘se Tenordu vil se hva jeg kan gjøre i livet’”.

MB14 og Michèle Laroque, en uventet duo

Og det er med Michèle Laroque han går inn i den dype enden. De hadde aldri møtt hverandre før skytingen, men disse to fremmede var ikke så mye. «Hun kjente meg ikke, men jeg hadde allerede sett henne i mange sketsjer med Pierre Palmade!” lanserer MB14. «Men jeg så også godt hvem han var!» svarer skuespillerinnen. “Jeg så på Stemmen, fra den første audition dessuten liker jeg virkelig showet. Jeg husker MB og hans særegenhet veldig godt. På den annen side sa jeg aldri til meg selv at vi skulle lage film sammen, det er det som er morsomt, sier hun.

En ny og åpenbar medvirkning, som merkes like mye i virkeligheten som i fiksjonen. Båndet til karakterene deres, basert på deling, skaper en bro mellom to verdener, og avsløres spesielt i en scene der hovedpersonene transformerer diktet I morgen, nede av Victor Hugo…i en rapkuplett.

“Denne scenen fanger forholdet deres godt. Alle overfører ting til den andre, det er en skikkelig utveksling. Det må sies at Madame Loyseau alltid er åpen for nye opplevelser”, forklarer Michèle Laroque. «Han er barnet hun ikke har, og hun erstatter moren sin som er langt unna», godkjenner MB14.

29. april ble MB14 avduket singelen som følger filmen, han filmet også på Opéra Garnier, og ga tittelen Ma place”. Han ser i alle fall ut til å ha funnet sin egen.

Se også på Le HuffPost: De forvandler barnerim til rapmusikk