Novak Djokovic står sammen med russiske stjerner mens han dobler ned på Wimbledon-utvisningen | Tennis | Sport


Novak Djokovic har sammenlignet den russiske og hviterussiske utestengelsen fra Wimbledon med hans utvisning fra Australia da han doblet kritikken av All England Club. Verdens nr. 1 stemplet utestengelsen av alle spillere fra begge land som “gal” da det først ble annonsert forrige måned som en reaksjon på invasjonen av Ukraina.

Serberen ble arrestert og deretter deportert fra Australia før sesongens første Grand Slam etter å ha ankommet Down Under uten å ha vaksinert seg. ATP og WTA diskuterte mulige sanksjoner mot Wimbledon og LTA etter forbudet. Og en gruppe russiske og hviterussiske spillere har ansatt en menneskerettighetsadvokat fra Paris for å utfordre avgjørelsen.

I en tale før Madrid Masters sa den 20-dobbelte Grand Slam-mesteren: «Jeg hørte, ja, jeg har snakket med noen av de russiske spillerne i Beograd, og det er åpenbart ikke en lett situasjon å være i, fratatt retten til å delta i en av de største turneringene om ikke den største turneringen i verden.

“Det er vanskelig. Jeg forstår at det er frustrasjon. ATP skal analysere hele situasjonen og forstå hva som kan gjøres. Jeg har ikke snakket med folk fra ATP, så jeg er usikker på det. Å gå gjennom noe lignende, la oss si, det er ikke det samme, men å gå gjennom noe lignende tidligere i år for meg selv, det er frustrerende å vite at du ikke er i stand til å spille.

MÅ LESE

Tennisstjernen Ksenia Palkina fikk 16 år utestengelse etter kampfiksingsskandale

«Jeg står fortsatt ved mitt standpunkt om at jeg ikke støtter avgjørelsen. Jeg tror det bare ikke er rettferdig, det er ikke riktig, men det er hva det er. De har rett til å ta avgjørelsen, og nå antar jeg at det er opp til spillerrådet, turledelsen, å virkelig bestemme sammen med spillerne hva som er den beste løsningen i denne situasjonen, om de beholder poengene, beskytter poengene, tar bort. 50 % av poengene eller hva som helst.

“Vi har hatt noen poengreduksjoner de siste par årene på grunn av Corona, og forskjellige modeller ble implementert som ikke ble implementert før på grunn av Corona for å la spillere ikke spille hvis de ikke vil spille, men har fortsatt sine poeng. Så jeg hørte at noen av disse modellene fortsatt anses å brukes i denne typen tilfeller, men jeg er ikke sikker på hva som er rett, hva som er galt, for å være ærlig. Jeg antar at vi må vente og se resultatet.»

På spørsmål om det ville være rart å spille hvis alle rangeringspoeng ble fjernet fra Wimbledon som en straff, svarte Djokovic: «Alt er mulig, men jeg tviler virkelig på at det ikke vil være noen poeng på Wimbledon. Sannsynligvis er det mer realistiske alternativet å beskytte poengene fra russiske og hviterussiske spillere som ikke spiller.

IKKE GÅ GLIPP

Rafael Nadal “deaktivert” av ribbeinskade da stjernen innrømmer ærlig før Madrid Open

Kreml skyter tilbake mot Wimbledon med “forslag om å utestenge alle seks-nasjoner” fra turneringen

Emma Raducanus ukrainske motstander avslutter vennskap med russiske spillere – “Jeg skjønner det ikke”

“Igjen, alt er mulig, så vi må vente og se og diskutere på det tidspunktet. Du vet, Wimbledon og Grand Slams er mer enn turneringer hvor du tjener 2000 poeng hvis du vinner. Det er historie bak.

“Så for meg var Wimbledon alltid en drømmeturnering da jeg var liten. Det vil ikke endre seg hvis det svarer på spørsmålet ditt, men igjen, det er en stor effekt. Det er en ringvirkning også senere, mener jeg, hvordan det kommer til å påvirke rangeringssystemet etter Wimbledon.

“Jeg tror at i denne spesielle situasjonen vil du ikke ha alle fornøyde, så det kommer til å være noen som kommer til å lide mer negative konsekvenser når det gjelder poeng enn kanskje noen andre spillere.”