Roger Federer spiller siste kamp i karrieren sammen med Rafael Nadal på Laver Cup: ‘Den vakreste tingen’ | Tennis nyheter


Roger Federer vil spille den siste kampen i karrieren sammen med den store spanske rivalen Rafael Nadal i Laver Cup fredag ​​kveld på Londons O2.

Team Europe-kaptein Bjørn Borg innfridde ønsket om å konkurrere sammen med sin eldste og største rival, etter at den 20-dobbelte Grand Slam-mesteren sa å spille med Nadal ville være “det vakreste”.

Federer og Nadal, en 22 ganger major-vinner, møter Frances Tiafoe og Jack Sock fra Team World rundt klokken 21.00 (BST).

Tidligere Andy Murray, som debuterte på Ryder Cup-stil, vil møte Australias Alex De Minaur.

Federer kunngjorde i forrige uke at han ville avslutte sin profesjonelle tenniskarriere etter Laver Cup.

Han sier at han har “forelsket seg i for mange ting” til å gå bort fra tennis, og 41-åringen lover å forbli involvert i en viss kapasitet og ikke bli et “spøkelse”.

Federer, hvis siste konkurransekamp var tap for Hubert Hurkacz i fjorårets Wimbledon-kvartfinale, har slitt med et kneproblem.

“Det var på tide at jeg ble pensjonist. Jeg tror et øyeblikk som dette ikke kommer over natten. Det var en prosess – en følelsesladet en – som jeg på slutten trodde vi klarte bra, med familien, teamet, mine nærmeste venner “, sa Federer.

“Alt ordnet seg og her er vi nå på Laver Cup. Men det var definitivt mer en svært uvanlig siste ukene for meg.”

Da han snakket på en fullsatt pressekonferanse på O2, forklarte 41-åringen at han hadde planer om å forbli involvert i tennis i fremtiden, og sa: “Jeg ville bare fortelle fansen at jeg ikke vil være et spøkelse.

“Jeg snakket om (Europa-kaptein) Bjørn Borg. Jeg tror ikke han kom tilbake til Wimbledon på 25 år. Jeg tror ikke jeg kommer til å bli den fyren, og jeg føler tennis har gitt meg for mye. Jeg har vært rundt spill for lenge. Har forelsket meg i for mange ting.

“Jeg elsker å se folk igjen, og det var på en måte det jeg ønsket å la fansen få vite at du vil se meg igjen. Ikke bare aldri igjen. Nå hva det kan være, i hvilken kapasitet, vet jeg ikke. Så jeg må fortsatt tenke litt på det, men gi meg selv tid.”

Bruk Chrome-nettleseren for en mer tilgjengelig videospiller

Andy Murray beskriver Federer som en fantastisk spiller og hans kommende pensjonisttilværelse som en trist dag for tennis

Hva vil Federer savne mest?

Tennis
Bilde:
Federer forklarte ritualet sitt før kampen før hver kamp han spilte

“Jeg vil ikke si kjærlighet-hat, men de tingene du vil savne, er du glad for at du ikke trenger å gjøre dem igjen,” innrømmet sveitseren. “Jeg elsker å knyte skoene mine, gjøre meg klar, ta på meg bandanaen, jeg ser i speilet, er vi klare for dette? Ja, ok, la oss gå.

“Så mye som jeg elsker det, er jeg glad for at jeg ikke trenger å gå gjennom det igjen. Å ha de knutene i magen, vente hele dagen, spise frokost, tenke på i kveld, jeg har en ny stor kamp. Åh , jeg har 15 timer til å vente på det.”

“Serena og jeg var broen fra den gamle og nye generasjonen”

Bruk Chrome-nettleseren for en mer tilgjengelig videospiller

Federer reflekterer over hans og Serena Williams’ pensjonister

Snakker til Sky Sportsreflekterte Federer over hans og Serena Williams’ pensjoneringer, og sa at det har vært et privilegium for dem begge å spille på tvers av generasjoner.

På spørsmål om hva de hadde tilført sporten, sa Federer: “Forskjellige ting, helt klart. Men på slutten gjorde vi det begge som mødre og pappaer.

“Da vi var unge, kom oss på turné, trodde vi aldri at vi skulle ende (som dette). Jeg tror vi definitivt var broen fra den gamle generasjonen til den nye generasjonen, som jeg synes har vært et privilegium for meg å spille på tvers av generasjoner som dette, og det samme for henne.

“Jeg tror hun brakte kraftspillet inn som ingen andre, og å være en gamechanger er noe jeg synes er det største komplimentet. Jeg vet ikke om jeg gjorde det, men jeg gjorde det på min måte, og jeg håper folk likte å se på jeg spiller så lenge.

“Jeg ville alltid elske å gå tilbake til tennis i en eller annen form, men jeg vet ikke i hvilken kapasitet.”

Jeg tror fortsatt tennis kommer til å bli veldig spennende, og vi vet sannsynligvis ikke nøyaktig hvilken vei det kommer til å gå, men vi vil se latterlig forsvar, noe utrolig kraft og flotte personligheter. Jeg vil være deres nummer én fan. Det kommer til å bli bra.

Federer om fremtiden til tennis

Federer er ikke så positiv til serve og volley

Carlos Alcaraz fra Spania har mesterskapspokalen etter å ha beseiret Casper Ruud fra Norge for å vinne singelfinalen for menn i US Open tennismesterskap søndag 11. september 2022 i New York. (AP Photo/Charles Krupa)
Bilde:
US Open-mester Carlos Alcaraz, 19, ble tidenes yngste verdens nr. 1 (siden 1973) og er fremtiden for spillet

Den åtte ganger Wimbledon-mesteren hyllet den neste generasjonen av spillere som kommer gjennom, inkludert nye verdens nr. 1 Carlos Alcaraz, Alexander Zverev, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas og Andrey Rublev, men sier at atletikk og all-banedekning sakte tar over. fra tradisjonell serve og volley.

“De beste bevegelsene er de beste spillerne,” sa han. “Det har vært slik de siste 10, 20 årene allerede nå, og det kommer til å forbli slik, hvis du ser hva de er i stand til å gjøre. Jeg tror det kommer til å forbli slik.

“Jeg er ikke så positiv til serve og volley. Jeg tror det er lettere å holde seg på grunnlinjen etter serven.

“Det er definitivt måter å ha et all-court-spill på, et overgangsspill, som jeg elsket å spille. Jeg elsket halvvolleyene mine, elsket overgangsspillet mitt. Jeg visste at hvis jeg traff det på servicelinjen, er det en tilnærmingsmulighet for motstanderen min. De kommer. Så derfor bør jeg spille en meter til grunnlinjen, og så kan jeg holde dem tilbake. Uansett hva som helst, de kommer inn.

“I dag er det ikke tilfelle. Jeg tror fortsatt tennis kommer til å bli veldig spennende, og vi vet sannsynligvis ikke på hvilken måte det kommer til å gå, men vi vil se noe latterlig forsvar, noe utrolig kraft og flotte personligheter. Jeg kommer til å bli deres nummer én fan. Det kommer til å bli bra.”

Federers karriere i tall

 • 20 – Grand Slam-titler
 • 31 – Grand Slam-finaler
 • 23 – påfølgende opptredener i Grand Slam-semifinalene fra 2004 til 2010, en rekord gjennom tidene
 • 36 – påfølgende opptredener i Grand Slam kvartfinaler
 • 65 – påfølgende Grand Slam-opptredener fra Australian Open i 2000 til French Open i 2016
 • 8 – Wimbledon-titler, de mest av enhver mann
 • 6 – Australian Open-titler
 • 5 – US Open-titler
 • 1 – French Open-tittel
 • 1.251 – karrierekamper vunnet av 1.526
 • 369 – kampseire i Grand Slams
 • 22 – påfølgende opptredener i Wimbledon
 • 310 – uker tilbrakt på verdens nr. 1, 237 av dem på rad
 • 36 – med 36 år og 320 dager var Federer den eldste verdens nummer 1 i ATP-historien
 • 5 – Federer har nådd finalen på hver Grand Slam minst fem ganger
 • 103 – karrieretitler, nummer to i Open-tiden bak Jimmy Connors
 • 6 – titler vunnet i ATP-finalen, en rekord gjennom tidene
 • 10 – titler vunnet på ATP-arrangementene i Basel og Halle
 • 12 – titler vunnet i 2006, hans mest suksessrike sesong
 • 92 – kamper vunnet fra 97 spilte i 2006
 • 65 – påfølgende kamper vunnet på gress fra 2003 til 2008
 • 3 – Federer nådde finalen i alle Grand Slams i tre forskjellige sesonger
 • 2 – OL-medaljer; gull i double med Stan Wawrinka i 2008 og sølv i single i 2012
 • 24 – tap for sin store rival Rafael Nadal fra 40 kamper
 • 130 594 339 – karrierepremiepenger (US dollar)
 • 550 millioner – estimert nettoverdi (USD)

London en spesiell plass i Federers hjerte

Denne byen og dens fans har gitt meg mye, så jeg syntes det passet å avslutte den her.

Federer om å avslutte karrieren i London

“Laver Cup kommer til å bli min siste form for aktive turnering jeg skal spille. Det føles bra. Jeg synes det er et nydelig sted. Å ha Bjørn Borg som kaptein, kan du forestille deg at det betyr all verden for meg. Og jeg tror det kommer til å bli veldig spesielt å gjøre det her i London, sa Federer.

“Jeg tror det kommer til å bli bra bare fordi byen har gitt meg to World Tour Finals-seire her for å avslutte et utrolig år som jeg sannsynligvis allerede hadde de årene. Og så nedover veien på Wimbledon vant der åtte ganger pluss juniorer.

“Denne byen og dens fans har gitt meg mye, så jeg tenkte det var passende å avslutte den her. Jeg vil ikke slutte å spille tennis, det er bare jeg vil ikke spille for poeng lenger. Jeg vil fortsette å spille med barna mine, med mine venner, håper å spille utstillinger i fremtiden og bare fortsette å promotere spillet og spille på steder jeg aldri har spilt før. Så jeg ser virkelig frem til det også i fremtiden.”

Borg og McEnroe roser Roger

Bruk Chrome-nettleseren for en mer tilgjengelig videospiller

Bjørn Borg og John McEnroe har vært overstrømmende i sin ros for Federer

“Alle elsker ham, og han støtter det også fordi han er en så fantastisk person på toppen av alt annet. Hvis det var én ting jeg misunner ved ham, så er det hans absolutte kjærlighet til sporten,” sa syv ganger Grand Slam-mester. McEnroe. “Han elsker alt ved det.

“Han fikk det vanskelige til å se enkelt ut. Det er den beste kvaliteten. Hvis du kan ha det i tennis, så er du i god form.”

Fem ganger Wimbledon-mester, Borg sa: “Federer var en artist. Det er så enkelt som det og så vanskelig som det også, men han gjorde alt som mange ville elske å gjøre på en tennisbane.”