Serena Williams sier at hun angrer på at hun ikke opplevde «utviklingen» av pensjonisttilværelsen tidligere


Serena Williams hevder at hun burde ha trukket seg for et tiår siden etter å ha opplevd en personlig utvikling siden hun offentlig kunngjorde sin beslutning om å slutte med tennis.

Den legendariske sportskvinnen serverte sin siste ball i US Open i september etter å ha krasjet ut i tre strake sett mot australske Ajla Tomljanović.

Og hun innrømmer, om enn med tungen i magen, at hennes pensjonisttilværelse burde ha kommet for mange år siden, fordi det å gi opp yrket har gitt henne en mulighet til å «nyte» livet.

Nye eventyr: Serena Williams hevder at hun burde ha trukket seg for et tiår siden etter å ha opplevd en personlig utvikling siden hun offentlig kunngjorde sin beslutning om å slutte med tennis

Nye eventyr: Serena Williams hevder at hun burde ha trukket seg for et tiår siden etter å ha opplevd en personlig utvikling siden hun offentlig kunngjorde sin beslutning om å slutte med tennis

Da hun dukket opp på The Tonight Show med Jimmy Fallon tirsdag kveld, avslørte Williams, 40, også at hun var ukarakteristisk nervøs etter å ha annonsert pensjonisttilværelsen til Vogue i august.

Hun sa: ‘Hele tiden var jeg stresset, jeg trodde jeg kom til å bli veldig elendig og redd når hele denne artikkelen skulle komme ut.

«Du må tro at jeg har spilt tennis siden jeg bokstavelig talt satt i en barnevogn. Det er et bilde av Venus som dytter meg i en barnevogn.

«For at jeg plutselig skulle være ferdig, var det som om dette er en stor ting. Da den kom ut var jeg faktisk lettet. Jeg forventet ikke å føle det slik, men jeg følte meg bra.’

Overalt: Den legendariske sportskvinnen serverte sin siste ball i US Open i september etter å ha krasjet ut i tre strake sett mot australske Ajla Tomljanović

Overalt: Den legendariske sportskvinnen serverte sin siste ball i US Open i september etter å ha krasjet ut i tre strake sett mot australske Ajla Tomljanović

Spøk: Og hun innrømmer, om enn med tungen fast i vekt, at hennes pensjonisttilværelse burde ha kommet for mange år siden fordi det å gi opp yrket har gitt henne en mulighet til å

Spøk: Og hun innrømmer, om enn med tungen fast i vekt, at hennes pensjonisttilværelse burde ha kommet for mange år siden fordi det å gi opp yrket har gitt henne en mulighet til å “nyte” livet

Hun la til: «Jeg burde ha gjort det for ti år siden. Jeg har alltid trodd at på slutten av det, ville jeg bare gå stille og ikke si noe og bare komme med en kunngjøring på sosiale medier.’

Tennisikonet ser nå på nye alternativer, med pensjonisttilværelsen som frigjør mer tid til å bruke på hennes personlige interesser, profesjonelle bekymringer og familie – først og fremst fem år gamle datter Alexis, hennes eneste barn med ektemannen Alexis Ohanian.

Hun sa: ‘Jeg føler alltid at jeg føler at pensjonisttilværelse er noe som er super opptjent og som folk jobber veldig hardt for, og kanskje jeg ikke har det.

«Jeg føler at jeg er i en alder hvor jeg definitivt føler at jeg har mye mer å gi, og det er mye mer jeg vil gjøre. Så jeg skal ikke slappe av. Det er så mye mer for meg. Jeg føler det er mer en evolusjon av Serena.

Hun la til: “Det er så mange ting jeg har ønsket å gjøre i så mange år,” la Serena til. «Jeg har hatt en så lidenskap for tennis så lenge at jeg aldri har gjort det. Nå er det på tide for meg å begynne å glede meg over disse tingene.’

Går videre: Tennisikonet ser nå på nye alternativer, med pensjonisttilværelsen som frigjør mer tid til å bruke på hennes personlige interesser, profesjonelle bekymringer og familie

Går videre: Tennisikonet ser nå på nye alternativer, med pensjonisttilværelsen som frigjør mer tid til å bruke på hennes personlige interesser, profesjonelle bekymringer og familie

Til tross for at hun nøt fritiden, innrømmer Williams at hun kjempet med ideen om å pensjonere seg før hun endelig tok avgjørelsen – men nektet først å fortelle noen om planene hennes om å gå bort fra tennis.

«I begynnelsen kunne jeg bokstavelig talt ikke fortelle det til noen,» sa Serena. «Å verbalisere det betydde at det var ekte, og jeg er som om jeg ikke vil at det skal være ekte. Jeg tror ikke du egentlig vet før, jeg vet ikke, før du sier det.

Williams avslørte også at hun fikk en realitetssjekk mens hun konkurrerte på Wimbledon for siste gang, hvor hun krasjet ut mot den franske spilleren Harmony Tan i første runde.

«Jeg var tung,» sa hun. «Jeg var tung i flere måneder. Jeg vet ikke om du kjente energien min, men jeg var bare så tung, og jeg rocket ikke engang slik jeg ønsket å rocke ut.’

Dilemma: Til tross for at hun nøt fritiden, innrømmer Williams at hun kjempet med ideen om pensjonisttilværelse før hun endelig tok avgjørelsen - men i utgangspunktet nektet hun å fortelle noen om planene sine

Dilemma: Til tross for at hun nøt fritiden, innrømmer Williams at hun kjempet med ideen om pensjonisttilværelse før hun endelig tok avgjørelsen – men i utgangspunktet nektet hun å fortelle noen om planene sine

Privat: «I begynnelsen kunne jeg bokstavelig talt ikke fortelle det til noen,» sa Serena.

Privat: «I begynnelsen kunne jeg bokstavelig talt ikke fortelle det til noen,» sa Serena. “Å verbalisere det betydde at det var ekte, og jeg er som om jeg ikke vil at det skal være ekte”

Slutten: Williams avslørte også at hun fikk en realitetssjekk mens hun konkurrerte på Wimbledon for siste gang, hvor hun krasjet ut til den franske spilleren Harmony Tan

Slutten: Williams avslørte også at hun fikk en realitetssjekk mens hun konkurrerte på Wimbledon for siste gang, hvor hun krasjet ut til den franske spilleren Harmony Tan

Foreløpig planlegger den tidligere spilleren å fokusere på Serena Ventures-investeringsvirksomheten sin mens hun fortsetter sine bestrebelser som barneforfatter – inkludert den nye boken The Adventures of Qai Qai, planlagt utgivelse 27. september.

«Å gi alle en mulighet,» sa hun. «Egentlig bare å investere i gründere. Det er oppdraget vi startet, og vi fortsetter det.

‘Det er det The Adventures of Qai Qai handler om, at du kan gjøre hva som helst.’

Fallon spurte om det var en sjanse for at hun kunne trekke en “Tom Brady” og kanskje komme tilbake, med henvisning til den legendariske NFL-quarterbacken som returnerte til Tampa Bay Buccaneers denne sesongen etter å ha kunngjort at han la opp tidligere i år.

«Du vet, Tom Brady startet en fantastisk trend,» spøkte Serena.

Skifte sko: Tennislegen byttet ut hælene med joggesko mens hun tok en matbit med vennene sine

Skifte sko: Tennislegen byttet ut hælene med joggesko mens hun tok en matbit med vennene sine