Whistle Health anmeldelse: kun for engstelige kjæledyrforeldre


Når det kommer til min egen helse, er jeg ingen hypokonder. Men hvis vi snakker om Daisy, min 4,5-kilos, 17 år gamle Yorkie? Hvert nys, hvert måltid hun ikke fullfører, eller hver gang hun taper en kamp som hun startet med vår 18-kilos katt – jeg er overbevist om at hun legger ut på sin uunngåelige reise over regnbuebroen. I 2020 utstyrte jeg henne med Whistle Go, en treningsmåler for kjæledyr, for å oppmuntre henne til å gå minst 10 minutter om dagen. Det gikk ikke som jeg hadde planlagt. To år senere har jeg ikke lært leksen min. De siste to ukene har Daisy rocket $44,95 Whistle Health på kragen hennes.

Whistle Health er, som navnet antyder, en mer helsefokusert tracker enn Go. Det genererer et velværeresultat, som gir meg et stort bilde av Daisys helse. Jeg fikk også se hvor ofte Daisy klør, slikker, spiser eller drikker. I tillegg sporer den også søvnkvaliteten hennes – ikke bare varigheten. Andre nyttige funksjoner inkluderer en matporsjonskalkulator, kjæledyrrelaterte gjøremål og tilgang til Whistles fjernsynstjeneste. De tre siste var ikke alternativer da jeg tidligere testet en Whistle-tracker, og det var hyggelig å konsolidere mine kjæledyrrelaterte oppgaver i en enkelt app.

Før jeg går videre, er det et par ting du bør vite om Daisy. Folk har alltid blitt overrasket over hvor gammel hun er fordi hun er en sprø dame som er tilbøyelig til å huffe når ting ikke går som hun vil. Hun har ved flere anledninger forfalsket en halt for å komme seg ut av en tur og lot som hun var syk, så jeg ville gi henne litt ekstra kalkun. Favorittaktivitetene hennes er å spise, sove og gjøre ting hun ikke skal gjøre. Hun kjører i utgangspunktet CatOS på hundemaskinvare.

Men i løpet av de to årene siden jeg testet Go, har det begynt å endre seg. Daisy er ikke så slu som hun pleide å være. Hun begynner å bli skallet på enkelte områder. Hun har grå stær, og noen ganger glir hun når hun går på tregulv. Hun stirrer mye mer på vegger enn før. Ved en nylig kontroll sa vår veterinær at Daisy viste tegn på kognitiv nedgang og foreslo at jeg skulle fokusere på å “opprettholde livskvaliteten hennes.” Det var en del av grunnen til at jeg var interessert i å prøve Whistle Health i utgangspunktet. Kanskje det ville gi litt innsikt i helsen hennes og hjelpe meg å finne ut hva som var verdt å skremme seg over og hva som var naturlig aldring.

The Whistle Health mangler GPS-sporing.

Designmessig satte jeg pris på at helsen er lett, tynn og liten. Batterilevetiden var også sterk. Jeg har testet denne enheten i to uker og har fortsatt ikke måtte lade den. Det var enkelt å feste den til Daisys krage takket være borrelåsstøtten. Men da jeg tok den på henne, ga hun meg øyne som sa “ikke dette igjen.” Til mitt forsvar har dette vært en mindre vanskelig opplevelse på grunn av den mindre størrelsen. The Whistle Go var rett og slett for stor og tung for henne, og var sannsynligvis en stor grunn til at målingene hennes var så sprø. Den mindre størrelsen på Whistle Health kan også skyldes det faktum at den gjør det ikke inkluderer GPS-sporing. Det er greit hvis du har en hund som ikke går mye. Det er mindre greit hvis du har en aktiv valp som hele tiden rømmer fra bakgården din.

Jeg ble ikke overrasket da Whistle Health fortalte meg at Daisy stort sett sover 14–18 timer i døgnet. Jeg var mer imponert over at helsevesenet kunne finne ut når Daisy drar på midnattspatruljer. Når jeg sammenlignet søvndataene mine med hennes, kunne du se at vi våkner rundt samme tid hver natt fordi jeg må hjelpe henne med å lede henne til tisseputen hennes eller redde henne fra et hjørne. (Nei, nattlys har ikke hjulpet.)

Det falt fem poeng fordi hun hadde en kamp med katten klokken 04.00.

Den var også nøyaktig til å oppdage hvor ofte Daisy slikker og klør. Dette var ikke tilfelle da jeg testet Whistle Go. På den tiden slikket hun stort sett alle tekstiler hun kunne finne som en nervøs tic. Nå som hun er senil holder hun seg til å slikke seg selv. Når det gjelder skraping, er jeg ikke sikker på at hun husker hvordan lenger.

Det var mindre nøyaktig når det kom til å spise og drikke. Jeg kommer til å bli en helikopterhundemor fordi jeg holder styr på hvor mye mat Daisy spiser i et regneark. Bortsett fra de gangene hun ikke har det bra eller reiser med meg, spiser hun hvert perfekt proporsjonert måltid med glede. (Av og til stjeler hun kattens mat også.) Fordi hun er tannløs, tar det lang tid før hun slikker bollen ren. The Whistle Health sier imidlertid at hun bare bruker gjennomsnittlig 7,5 minutter på å spise per dag og spiser mindre enn gjennomsnittshunden. Høres fisken ut for meg.

Når det gjelder drikking, gjør Daisy sitt beste for å etterligne en kaktus. (Sannsynligvis fordi hun får mesteparten av vannet sitt fra våtfôr.) Ærlig talt, den eneste gangen jeg ser henne drikke er på lange sommerferier eller fordi hun har lyst til å antagonisere katten ved å besudle renheten til vannfontenen hans. Imidlertid sier Whistle Health at hun drikker mye mer enn gjennomsnittshunden. Igjen, fishy.

I år 2022 liker jeg ikke at den bruker en mikro-USB-kabel.

Ingenting var imidlertid så voldsomt som hennes daglige aktivitet. Tidligere denne uken sa Whistle Health at Daisy gikk 8,6 miles. Dette er umulig. Hun har små bein som hun ikke har lyst til å bruke til noe annet enn å transportere seg til matskålen hennes. Det meste hun gjør er noen runder rundt i leiligheten, snuse sko og gråte fordi hun igjen ble sittende fast bak TV-konsollen. I gjennomsnitt rapporterte Helse at hun gikk et sted mellom 3 og 4 miles om dagen. Det tilsvarer en runde rundt en lokal park. Det tar meg, en sunn person som går en 15-minutters mil, en hel time å gjøre det. Daisy vil ikke, jeg gjentar, vil ikke gå mer enn 50 fot utenfor. Jeg kartla hennes vanlige rute i leiligheten vår. Det er omtrent 25 fot. Serviettmatematikken min forteller meg at hun måtte kjøre omtrent 845 runder for å nå fire miles.

Likevel er dette fortsatt en markant forbedring i forhold til tallene jeg fikk med Whistle Go. Den sporeren sa en gang at hun gikk en mil på et minutt. Til tross for min beste innsats, har ikke Daisy gått en mil kontinuerlig på mange år.

Mens jeg likte hva Whistle Health brakte totalt sett, hadde jeg et par klager. For eksempel droppet trackeren Bluetooth eller var ikke i stand til å synkronisere ganske ofte. Det ordnet seg vanligvis av seg selv, men det gjør det mindre sannsynlig at du åpner appen. Dessuten er det siste jeg trenger å våkne igjen klokken 04:00 med Daisy svevende over meg, Bluetooth-lyset blinker i øynene mine uten grunn. Min andre kritikk var at fordi enheten er kun for Bluetooth, klarte jeg ikke å se målingene hennes mens jeg var på helgetur. Betydde det til slutt? Nei, men angsten min ville ha satt pris på alle bevis på at hun hadde det bra fordi dyrepasseren min bare sporadisk sender bilder.

Bluetooth-lyset kan være litt for sterkt om natten.

Den gjennomsnittlige kjæledyrseieren trenger sannsynligvis ikke denne enheten, spesielt siden du må registrere deg for en abonnement: $9,95 månedlig; $60 for ett år; eller $108 for to år. Dette er mest nyttig hvis hunden din har kroniske helseproblemer eller du trenger litt hjelp til å redusere vekten. Hvis du liker å ha veterinæren din på hurtigvalg, kan dette også være et nyttig alternativ siden du kan sende tekstmeldinger, chatte eller videoringe en veterinær for å se om du faktisk trenger å dra til akutthjelp.

På slutten av dagen innser jeg at dette er mer for meg enn for henne. Daisy blir eldre og nærmer seg slutten av en Yorkies forventede levetid. Ingen enhet kan endre det. Jeg trenger ikke data for å forstå det. Jeg burde nok bare bruke så mye tid med henne som mulig i stedet for å prøve å finne ut hvert kosttilskudd, mat eller Fitness sporer som kan forlenge hennes allerede lange liv. Men kjæledyr er familie, og i Daisys tilfelle er hun alt jeg har igjen av faren min. Det er lettere å samle all denne bagasjen i en sporing og app som hjelper meg å føle meg produktiv. Det lindrer øyeblikkelig angsten min – selv om jeg vet at det bare er placebo.

Når det gjelder Daisy, danset den geriatriske skurken en liten dans da jeg tok sporeren av henne.

Fotografi av Victoria Song / The Verge